Prijava

Vaša prijava

Održan dan koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina


Smotrom kulturnog stvaralaštva u Velikoj Gorici, obilježen je Dan koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije.

U programu su sudjelovali folklorna sekcija i zbor "Hor" Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", ženski pjevački zbor "Bulbuli", dječja folklorna skupina i citraški orkestar Mađarskog kulturnog društva Ady Endre, "Češka beseda" iz Dubrave, Etno skupina "Ezerki", Marija Ajduković i Walter Neno Neugebauer. Salih Huremović, predsjednik Koordinacije, ujedno i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, rekao je da je prostor Zagrebačke županije mjesto gdje se nacionalne manjine dobro osjećaju i imaju sva prava koja im zakonom omogućuje hrvatska država.

„I „manjina“ i „većina“ oduvijek su imale obostranu korist od zajedničkog življenja na istom prostoru“, rekao je Huremović. Predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović poručila je da je napredak Hrvatske kroz povijest nezamisliv bez pripadnika drugih naroda.

„Ne moramo se u svemu slagati, ali okupiti se oko zajedničkog stola i zastupati zajedničke interese dobar je smjer kako treba raditi da bi nam svima bilo bolje“, rekla je predsjednica Skupštine.