Prijava

Vaša prijava

Održana Konferencija županija


Konferencija Županija 2023. održana je u organizaciji Hrvatske zajednice županija i tvrtke Libusoft CICOM kao prvi dio trodnevnog programa LC konferencije Panorama.

Sve prisutne uvodno su pozdravili predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, predsjednik Uprave Libusoft Cicom d.o.o. g. Marko Ignjatović te državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić.

Radna snaga u javnome sektoru, zdravstvo i školstvo – tri su teme koje hrvatski župani smatraju ključnima za rješavanje u idućem razdoblju, istaknuto je na uvodnom panelu o budućnosti lokalne demokracije na kojemu su sudjelovali: predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, potpredsjednik Zajednice i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, župan Istarske županije Boris Miletić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Održana su mnogobrojna predavanja i paneli, a neke od tema koje su se obrađivale uključuju projekte koji potiču gospodarstvo, primjenu opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, prostor kao resurs, fiskalnu odgovornost, digitalizaciju komunikacije među javnopravnim tijelima, potres u Sisačko-moslavačkoj županiji i Fond solidarnosti, upravljanje u kriznim situacijama, upravljanje državnom imovinom kao i odnosni s javnošću i protokol u javnoj upravi.

U sklopu panela Sinergija kao smjer razvoja sudjelovala je i pročelnica Upravnog odjela za financije Zagrebačke županije Marina Čolig koja je ujedno voditeljica Radne skupine za financije pri Hrvatskoj zajednici županija.