Prijava

Vaša prijava

FACC proširuje tvornicu u Jakovlju


Proizvodni prostor tvornice za proizvodnju visokotehnoloških komponenti za avioindustriju FACC, koja je otvorena 2022. godine u Jakovlju, utrostručit će se, a također će se izgraditi dodatna poslovna zgrada. Radovi na izgradnji bit će dovršeni u lipnju 2024. godine. FACC u proširenje investicije u Hrvatskoj investira 21 milijun eura.

„FACC je vodeća zrakoplovna tvrtka i etablirani partner globalne zrakoplovne i svemirske industrije. Odluka da se ovdje izgradi najveća proizvodna lokacija izvan Austrije na osnovu mnogih faktora se pokazala ispravnom. Nakon otvorenja 2022. već smo najavili da ćemo uskoro proširiti tvornicu. Raduje me što smo sada u fazi implementacije ove važne prekretnice za FACC, naglasio je izvršni direktor Robert Machtlinger.

„Agilnost FACC-a pri realizaciji prvog dijela investicije i početak nove faze izgradnje, kojom će se utrostručiti proizvodni prostor tvornice Jakovlje, što će u konačnici dovesti do većeg obujma proizvodnje i zapošljavanja stotina djelatnika, postavljaju primjer kako Hrvatska iz dana u dan postaje sve atraktivnija zemlja za ulaganja. Psebno pozdravljam planove FACC-a koji idu prema dekarbonizaciji i održivom razvoju“, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović.

Otvorenju su nazočili i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec. Oboje su istaknuli važnost ovako velikog gospodarskog projekta na području općine Jakovlje i Zagrebačke županije jer to predstavlja dodatan motiv drugim gospodarstvenicima koji se odlučuju za to područje.

„Privilegija je imati na svom području globalno poznato ime u tom sektoru i ovim putem zahvaljujem investitorima što su i za širenje kompanije odlučili ostati u Zagrebačkoj županiji. Ova nova investicija veliki je gospodarski impuls Zagrebačkoj županiji koju niz godina pozicioniramo kao poželjnu destinaciju za ulaganje. Ovakvi projekti znak su da idemo u dobrom smjeru“, rekao je Kolarec.

„Svakodnevno vidimo da na naše područje dolaze investitori i ulažu u proizvodne ili skladišne prostore. Nama je to velik poticaj za daljnji rad, a našim mještanima prilika da se zaposle relativno blizu kuće“, rekla je Borovec.