Prijava

Vaša prijava

Dan grada Samobora


Proslavljen je 781. rođendan Samobora. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća gradonačelnica Petra Škrobot zahvalila je svima koji su, na bilo koji način, doprinijeli napretku Samobora.

„Povijesna ulaganja, nikad više aktivnih gradilišta u isto vrijeme, nikad veći proračun. Naravno da smo ponosni na to“, rekla je Škrobot te posebno zahvalila svim gradskim vijećnicima te svim djelatnicima Grada i gradskih ustanova bez kojih to ne bi bilo moguće.

U ime Zagrebačke županije sjednici je nazočila predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović istaknuvši niz županijskih projekata koji se upravo realiziraju ili su u planu u Samoboru, kao što su Regionalni centar kompetentnosti u Srednjoj strukovnoj školi Samobor, obnova sakralnih objekata oštećenih u potresu i projekt energetske obnove samoborske ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije.

„Ovo je ponosan grad, grad u kojem se svatko tko je došao barem na kratko, na kremšnite, greblicu ili bermet, osjećao udobno, grad u koji su mnogi, zbog onoga što Samobor ima već godinama, desetljećima i stoljećima, odlučili doći živjeti, raditi i stvarati i u ovom gradu imati budućnost“ – istaknula je Glasnović.

Svečanoj sjednici nazočio je predsjednik RH Zoran Milanović.

Sjednica je bila i prigoda za dodjelu povelja i nagrada. Tako je povelju počasnog građanina Grada Samobora dobio brigadni general u miru Rudi Stipčić, prvi zapovjednik Vojarne Taborec u Samoboru i Odreda veze Glavnog stožera Hrvatske vojske; Nagrade za životno djelo Grada Samobora zaslužili su Ivan Vlainić, nastavnik u Srednjoj strukovnoj školi Samobor, najtrofejniji mentor učenika iz područja inovatorstva u cijeloj Hrvatskoj i Vladimir Novak, dugogodišnji pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Samobor, dok su Nagrade Grada Samobora za 2023. godinu pripale Lovri Stipanoviću i Josipu Orozu, mladim i uspješnim samoborskim inovatorima koji su za svoje projekte osvojili niz nagrada i priznanja.

Foto: www.radiosamobor.hr