Prijava

Vaša prijava

Dugo Selo proslavilo Dan grada


Dan grada proslavilo je Dugo Selo. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća gradonačelnik Nenad Panian poručio je da se naprijed može samo zajedništvom.

„Želimo biti primjer svim ostalim gradovima 'da se može' i bez politikanstva. Na nama je velika odgovornost da našoj djeci usadimo ljubav prema ovoj zemlji. Moramo staviti glave skupa i shvatiti da smo poseban narod u centru Europe. Moramo poštivati ovaj mali komadić zemlje i izgraditi ga za primjer ostalima“, rekao je Panian. Rekao je i da je Dugo Selo povećalo proračun za 4,5 puta zahvaljujući svima koji imaju viziju razvoja grada. Iduće godine, nastavio je, počinje gradnja još jednog kružnog toka, novih tvornica, pogona i skladišta, a planira se i gradnja treće osmogodišnje škole i još jednog vrtića.

Izaslanik predsjednika Vlade RH na svečanosti je bio zamjenik župana Ervin Kolarec. Rekao je da se u zajedništvu s Vladom RH mogu realizirati brojni projekti kako bi se mlade ljude zadržalo u njihovim sredinama, a brojne obitelji privuklo da dođu živjeti na područje Zagrebačke županije.

„Svim važnim i bitnim projektima za grad Dugo Selo Zagrebačka županija daje snažnu podršku - i financijsku i svaku drugu. U interesu nam je u svim gradovima i općinama stvarati nove vrijednosti i osigurati kvalitetan život svim žiteljima“, rekao je Kolarec. Od projekata koje Županija financira na području Dugog Sela naveo je Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, kojim će SŠ Dugo Selo postati Centar izvrsnosti za robotiku, te povijesno ulaganje Županijske uprave za ceste u sanaciju prometnica. Županija je dala izraditi i idejno rješenje nove osmogodišnje škola čija će gradnja biti prijavljena za sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora obratio se načelnik Rugvice Mato Čičak, a svečanosti je prisustvovao i predsjednik RH Zoran Milanović.

Puno prilika je pred nama, vjerujem da ćemo u županiji sagraditi još puno vrtića i škola“, rekao je Čičak, a Milanović poručio da je Dugo Selo ugodno i kvalitetno mjesto za život.

„Odolijevajte izazovima i na pošten način iskoristite svaki euro koji Europska unija pruža Hrvatskoj, jer već sutra toga neće biti“, rekao je Milanović.