Prijava

Vaša prijava

Dan općine Brckovljani


Općina Brckovljani među rijetkim je općinama koja je - uz pomoć Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Zagrebačke županije - osigurala, do kraja ove godine, besplatni vrtić za sve polaznike. S ponosom je to naglasio općinski načelnik Tihomir Đuras na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u prigodi Dana Brckovljana. Naglasio je i gradnju dvaju novih vrtića.

„Jedan će se, za pet odgojnih skupina, graditi odmah ispod škole. Vjerujem da će se s realizacijom ovoga projekta krenuti prije Božića. Na dobrom smo putu i s drugim vrtićem, u naselju Lupoglav za tri odgojne skupine. Ishodili smo građevinsku dozvolu i pripremamo provođenje javne nabave“, rekao je Đuras. Gradnja ovih dvaju vrtića financira se sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Đuras je istaknuo i gradnju tržnice.

„Za nas to nije samo još jedna građevina i povučenih milijun eura europskoga novca. To je početak izgradnje nove vizure našega naselja“ ustvrdio je načelnik dodavši da svega toga ne bi bilo da nema „vrijednih poduzetnika koji svojim marljivim radom unapređuju razvoj lokalne zajednice“.

„Stoga ni njih nismo zaboravili. U našoj poduzetničkoj zoni provodimo tri projekta, vrijedna oko milijun eura. Produžujemo jednu prometnicu, jednu novu sa svom potrebnom infrastrukturom gradimo, a gradimo i pješačko-biciklističku stazu. Vjerujem da će nam ta ulaganja dati novi vjetar u leđa i dovesti nove poduzetnike koji će u našoj zoni pronaći mjesto za nove poslovne izazove“, rekao je Đuras.

Izaslanik predsjednika Vlade RH na svečanosti je bio zamjenik župana Ervin Kolarec. Rekao je da Brckovljani svake godine imaju sve više projekata koji se uspješno realiziraju.

„U tome imate pomoć Vlade RH i Zagrebačke županije. Zajedničkim snagama možemo još puno toga napraviti u godinama pred nama“, rekao je. Naglasio je ulaganja u gradnju Regionalnoga vodoopskrbnog sustava rekavši da su stanovnici općine Brckovljani, s novih 480 kućnih priključaka, već osjetili njegove blagodati.

„Izuzetno je bitno i povijesno ulaganje Županijske uprave za ceste u sanaciju mostova i cesta oštećenih u potresu. Ukupno se ulaže preko 87 milijuna eura, od čega na području Brckovljana 5,1 milijuna eura“, rekao je Kolarec.

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora obratio se načelnik Rugvice Mato Čičak, a u ime Predsjednika RH njegova savjetnica Melita Mulić.

Svečanoj sjednici prethodila je misa i polaganje vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima, kao i pokojnom načelniku Željku Funteku gdje je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.