Prijava

Vaša prijava

Skupština Lovačkog saveza Zagrebačke županije


Lovački savez Zagrebačke županije održao je 30. sjednicu Skupštine.

„Lovstvo Zagrebačke županije i do sada je bilo na jednom visokom nivou, a mi ćemo ga sada podići na još jedan veći nivo. Idemo napraviti lovstvo u našoj županiji još boljim i kvalitetnijim“, naglasio je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Mato Čičak. Prilikom izbora na mjesto predsjednika Čičak je naglasio je kako će pravo glasa dobiti i ona društva koja nemaju vlastita lovišta. Sada je to, većinom glasova, provedeno u djelo.

Osim toga, Lovački savez Zagrebačke županije promijenio je i adresu, te se iz Zagreba, gdje je do sada bio prijavljen vratio na teritorij Zagrebačke županije.

Pohvale na rad Saveza izrekao je i čelni čovjek Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, kojeg raduje sve veći broj aktivnosti, koje Savez provodi.

„Aktivnosti su pojačane što se i vidi. Kao što znate Rugvica je bila domaćin Prvenstva Hrvatske u lovnoj kinologiji. Lovno streljaštvo sve više napreduje, a rezultati Marija Genzića to i potvrđuju. Sam Savez po brojnosti, kao i po tradiciji i kulturi jedan je od vodećih hrvatskih saveza“ istaknuo je Budor.

Skupštini je nazočio i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, koji je kazao kako je Zagrebačka županija uvijek podupirala lovstvo, što će nastaviti činiti i dalje.

„Nadam se da ste vi lovci zadovoljni s tom suradnjom sa Zagrebačkom županijom, koja je uvijek bila vaš partner“, rekao je Tomljenović, istaknuvši niz potpora koje su osmišljene za podupiranje razvoja lovstva, a značajna sredstava odnose se i na uređenja i obnovu lovačkih domova.

Inače, lovci Zagrebačke županije „čuvaju“ 300 hektara površine Zagrebačke županije, a s oko 3300 članova, Lovački savez Zagrebačke županije treći je županijski savez po broju članova (iza Splitsko-dalmatinske i Istarske županije).