Prijava

Vaša prijava

Zlatna i srebrna povelja te posebno priznanje na dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ otišla u Zagrebačku županiju


Dodjela nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za 2023. održana je u četvrtak u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo.“

Dodijeljeno je više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu “Eduard Kušen”.

Šampionsku titulu “Veliki zlatni suncokret” dobili su, u kategoriji “Ruralno-turistički projekti” Centar za posjetitelje Dvorac Janković iz Suhopolja, u kategoriji vinskog turizma Vinarija “Bokšinac” iz Novalje, te u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” Javna ustanova Nacionalni park Mljet.

Ove godine s područja Zagrebačke županije prijavljeno je 8 projekata, a čak 3 projekta osvojila su nagrade.

Dobitnik Zlatne povelje u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ je plešivički restoran Korak, kojem je ovog ljeta dodijeljena Michelinova zvjezdica i posebna Michelin zelena zvjezdica za održivost.

Srebrna povelja u kategoriji „Moderna ruralna domaćinstva“ dodijeljena je Kući za odmor „David“ s prekrasnim pogledom na zelinske vinograde.

Posebno priznanje pripalo je Udruzi “Marijagorička zipka” iz Zaprešićkog kraja u kategoriji “Tradicijska ruralna gastronomija”. Udruga je organizator mnogobrojnih gastronomskih manifestacija poput Štruklijade, štrudlijade i kestenijade.