Prijava

Vaša prijava

Bistra proslavila Dan općine


Blagdan sv. Nikole Dan je općine Bistra. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća načelnik Danijel Drviš rekao je da su sve želje od prije godinu dana - ispunjene!

„Pred izdavanjem je uporabna dozvola za sustav odvodnje fekalne kanalizacije kroz naša naselja, ukupne duljine 35 kilometara. To je najveća investicija u povijesti Bistre, vrijedna preko 14 milijuna eura. Druga velika investicija, i želja iz prošle godine koja se ostvarila je Ekomuzej Bistra, vrijedna preko 1,6 milijuna eura. Otvorenje je predviđeno za početak iduće godine“, rekao je Drviš. Pred početkom gradnje je, nastavio je načelnik, dječji vrtić. Zajedno s opremanjem investicija je vrijedna oko 2,5 milijuna eura. Gradnja će se sufinancirati sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Načelnik je najavio i skori početak (u prvom kvartalu 2024.) nove investicije u gospodarskoj zoni, u koju ulazi češki investicijski fond.

„Ovakve investicije puno znače za otvaranje novih radnih mjesta i rast općinskih prihoda“, ustvrdio je Drviš, rekavši da vjeruje da će u suradnji sa Zagrebačkom županijom, u dogledno vrijeme, biti sagrađena nova školska-sportska dvorana.

U ime Županije, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade RH, svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ervin Kolarec. Rekao je da su vrata Županije za dobre projekte, i ovoj i svim drugim jedinicama lokalne samouprave, uvijek otvorena.

„Ova općina i njezin načelnik imaju viziju kojim smjerom ići naprijed. Bistra je jedna od naših najprosperitetnijih i najbrže rastućih općina“, rekao je Kolarec, naglasivši vrlo dobru suradnju lokalne samouprave s Vladom RH.

„Zahvaljujući Vladi RH prva smo županija koja je potpisala ugovore o javnolinijskim prijevozu, osigurati značajna sredstva za obnovu zgrada javne namjene oštećenih u potresu, a zahvaljujući Vladi i europskim fondovima imamo povijesna ulaganja našega ŽUC-a u sanaciju cesta, također oštećenih u potresu. Zajedno možemo realizirati brojne projekte od kojih će naši žitelji imati koristi“, rekao je Kolarec. U ime predsjednika Hrvatskoga sabora obratio se saborski zastupnik Davor Ivo Stier.

Na svečanosti su dodijeljena javna priznanja. Nagrada općine uručena je Franji Novoselu.