Prijava

Vaša prijava

Nominirajte kandidate za „Ružu Zagrebačke županije”


Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove godine dodijelit će nagradu za izvrsnost u turizmu – „Ružu Zagrebačke županije”. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija: Eno-gastro turizam, Održivi turizam, Inovativni proizvodi i usluge, Društveno odgovorno poduzetništvo, Smještajni objekti te Djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti. Kandidate mogu nominirati lokalne turističke zajednice, posjetitelji i stanovnici do 21. ožujka 2024. godine, putem prijavnice dostupne na https://forms.gle/q61jrXo1wjJeR4Mk9.

Najavljujući javni poziv na konferenciji za medije Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, naglasila je kako je Zagrebačka županija prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija nadomak metropole, s mnoštvom kulturnih, tradicijskih i modernih manifestacija.

„Uz kulturno-povijesne atrakcije našega područja, zeleni zagrebački prsten privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Konstantan rast posjećenosti naše destinacije i povećanje broja noćenja rezultat je zajedničkog rada u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče. Nju stvaramo u suradnji s vrijednim turističkim djelatnicima, prepoznatljivim turističkim objektima, inovativnim uslugama i turističkim doživljajima... Njima posvećujemo 'Ružu Zagrebačke županije'“, rekla je Alilović. Govorila je i o odličnim turističkim rezultatima u 2023., kada je u Zagrebačkoj županiji ostvareno oko 14% više dolazaka i oko 13% više noćenja u odnosu na 2022. godinu.

Konferenciji su nazočili i neki od prošlogodišnjih dobitnika nagrade, među kojima je i Igor Runtas, predsjednik udruge „Samoborska češnofka“.

„Možemo reći kako je nagrada rezultat stogodišnjeg rada Samobora i tamošnjih mesara, kao i svih članova naše udruge. Samoborska je češnofka krajem 2022. godine dobila i oznaku zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije, čime je bila prvi hrvatski polutrajni proizvod zaštićen na razini EU“, istaknuo je Runtas.

U kategoriji najinovativnijih proizvoda i usluga prošlogodišnji laureat je jaskanska Turistička zajednica čija je direktorica Petra Masnec istaknula kako je Jastrebarsko slavilo u nekoliko kategorija.

„Lani smo nominirali nekoliko projekata za 'Ružu Zagrebačke županije', a primili smo nagradu za inovativnost i kreativnost za našu manifestaciju "Festival pjenušaca i jagoda". Nagrađen je i Hotel Princess kao turistički objekt s najvećim porastom broja noćenja i dolazaka, a u kategoriji eno-gastro turizma slavila je Vinarija Korak“, rekla je Masnec.

Najbolje će odabrati ocjenjivački sud, čiji su članovi stručnjaci iz područja turizma, dok će se svečana dodjela nagrada održati u travnju u Velikoj Gorici.