Prijava

Vaša prijava

Županija darovala novu opremu operativnim snagama civilne zaštite


Crpke, isušivači, pile, kacige, svjetiljke i dr. samo su dio opreme ukupne vrijednosti 45 tisuća eura koju je Zagrebačka županija darovala operativnim snagama sustava civilne zaštite i to Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanici Samobor. Primopredaja opreme održana je ispred zgrade Gradskog društva Crvenog križa u Svetom Ivanu Zelini.

Župan Stjepan Kožić ovom prilikom zahvalio je operativnim snagama na svemu što rade u ovim prilično izazovnim vremenima. „Ponosan sam što Zagrebačka županija niz godina uz ona redovna sredstva može značajnije iznose osigurati u jedan nadstandard, a kad su operativne snage u pitanju sva sredstva koja se ulože, višestruko se vrate“, rekao je Kožić, podsjetivši na nedavno dodijeljenih 1,8 milijuna eura operativnim snagama.

„Dobili smo dvije pumpe koje će biti raspoređene na istočni i zapadni dio županije. Svjedoci smo da je u posljednje vrijeme sve više poplava i intervencije, tako da nam je ovo itekako vrijedan poklon“, rekao je zapovjednik VZZŽ Dario Kezerić, istaknuvši kako je u prošloj godini bilo 114 intervencija vezanih uz ispumpavanja i obranu od poplava, a samo u protekla dva dana s obzirom na padaline bilo je desetak intervencija.

„Sva naša gradska društva raspolažu s vlastitim isušivačima, međutim potrebe su velike. I ovih dana ima puno padalina tako da će nam nova oprema dobro doći“, rekla je Drinka Sopta, ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije kojem je darovano pet isušivača i jedan rasvjetni toranj.

Nikola Tot, pročelnik HGSS – Satnice Samobor, zahvalivši Županiji na dodijeljenoj opremi istaknuo je kako broj intervencija iz godine u godinu raste, a time raste i potreba za novim članovima koje treba opremiti specifičnom opremom za penjanje i rad na visini, najprije u vježbama, a potom i u akcijama. „Dolaskom proljeća sve više ljudi boravi na otvorenom, a zbog toga imamo sve više potreba za intervencijama. Poruka svima koji idu u nepristupačna područje je da ne precjenjuju svoje mogućnosti, informiraju se u planinarskim društvima i udrugama te uvijek imaju uz sebe mobitel“, poručio je Tot.

Primopredaji opreme nazočio je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec koji je istaknuo kako ovakva ulaganja Županije u opremu za civilnu zaštitu nisu izuzetak, već pravilo dugi niz godina te da isto čini i Grad.


Objava rezultata natječaja