Prijava

Vaša prijava

Otvorena internistička ambulanta u Zaprešiću


U zaprešićkoj Ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u centru grada svečano je otvorena novouređena internistička ambulanta.

Sredstva u iznosu od 30.000 eura za uređenje interijera izdvojila je Zagrebačka županija putem Doma zdravlja Zagrebačke županije, dok je za opremu vrijednu gotovo 100.000,00 eura polovicu iznosa osigurao Grad Zaprešić, a ostatak općine Brdovec, Bistra, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća.

Tako će pacijenti s područja koje pokriva Ispostava Zaprešić, ali i ostali kojima je to potrebno, na raspolaganju imati najmoderniju opremu kakvu posjeduju kliničke bolnice, a ona uključuje holter EKG, holter tlaka, ergometrijski sustav, defibrilator, UZV sustav s dvije sonde i spirometar.

„Ovo je veliki iskorak prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti po kojem lokalna i regionalna samouprava imaju mnogo veću ulogu u održavanju standarda i dostupnosti zdravstvene zaštite. Danas je otvorena najmodernija kardiološka ambulanta u županiji, a možda u ovom trenutku i Hrvatskoj“, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Večeslav Bergman.

„Zagrebačka županija na svom području nema opću bolnica stoga joj je zadaća u sklopu 8 ispostava doma zdravlja osigurati što dostupniju vanbolničku specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu. Za ovu internističku ambulantu Županija je u svom proračunu osigurala sredstva za plaće liječnika koji će dolaziti u ovu ambulantu“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec te dodao kako je Zagrebačka županija kompletno energetski obnovila zgradu ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Zaprešiću u iznosu od 625 tisuća eura.

„Otvaranjem ove ambulante omogućili smo građanima Zaprešića i okolnih općina da dijagnostiku vezanu uz kardiovaskularne bolesti, umjesto u zagrebačkim bolnicama, obavljaju u zaprešićkom Domu zdravlja“, istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.