Prijava

Vaša prijava

Udruga "Zlatna šajba" organizirala 36. Samoborsku salamijadu


Obitelj Belan iz Farkaševca Samoborskog (Josip, Barica, Krešimir i Matea) dobitnik je "Velike zlatne šajbe" 36. Samoborske salamijade u kategoriji domaćih proizvođača, a OPG Mihok iz Pušće (Anđelko i Stjepan) u kategoriji domaćih uzgajivača svinja. U kategoriji špek-salama "Veliku zlatnu šajbu" ovogodišnje Salamijade, održane protekloga vikenda, dobio je Rudi Prosinečki iz Kraljevca na Sutli, u posebnoj kategoriji tvrtka Pisinium iz Pazina, a u kategoriji međunarodnih proizvođača Jože Petkovšek iz Leskoveca pri Krškem (Slovenija). Kušano je i ocijenjeno 175 slama.

Salamijada je održana pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Uz ministricu Mariju Vučković, manifestaciji su prisustvovali ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade RH Davor Božinović. „Hrvatska državna vlast razumije ovo što vi radite. Siguran sam da će vaš proizvod i tradicija još dugo živjeti na ovim prostorima“, poručio je potpredsjednik Vlade. Ministrica Vučković, naglasivši da je Samoborska salama kvalitetan i vrijedan proizvod, čestitala je organizatorima Salamijade, rekavši da ovu manifestaciju vode ljudi koji imaju ideje, znanje i neprestano uče.

U ime Županije Salamijadi je prisustvovao pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković. Podsjetio je na početke ove manifestacije i brendiranje Samoborske salame kao županijske robne marke.

„Samoborska salama kraljica je suhomesnatih proizvoda Zagrebačke županije! Županija je ove godine za poljoprivredne proizvođače koji žele napredovati pripremila 11 natječaja. Pokažimo da smo najbolji!“, poručio je Kraljičković.

Samoborsku salamijadu, i ove godine, organizirala je Udruga "Zlatna šajba".