Prijava

Vaša prijava

Krašić proslavio Dan općine


Na dan rođenja blaženoga Alojzija Stepinca - 8. svibnja Općina Krašić slavi svoj dan. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća načelnik Josip Petković Fajnik govorio je o učinjenom u proteklih godinu dana. Naglasio je asfaltiranje cesta, sanaciju klizišta, gradnju novoga mosta preko Kupčine koji je povezao dva najveća naselja u općini...

„Ulagali smo i u sređivanje imovinsko-pravnih odnosa, najviše cesta, u modernizaciju javne rasvjete, nakon čega su računu za potrošenu struju doslovno pet puta manji, a najveći pojedinačni trošak izvornoga proračuna i dalje je subvencioniranje smještaja u dječjem vrtiću“, rekao je Petković Fajnik. Najavio je skoro povezivanje „Voda Krašić“ s „Vodovodom i odvodnjom Karlovac“, kao i izradu projekata za energetsku obnovu sportskih objekata na nogometnim igralištima.

U ime župana svečanosti je prisustvovao pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković. Rekao je da nema značajnijega projekta u ovoj općini, a da u njemu nije sudjelovala i Zagrebačka županija.

„Sve to radimo s osnovnim ciljem da povećamo kvalitetu života na prostoru županije i da se županija ravnomjerno razvija“, rekao je Kraljičković. Poručio je da je osnovni izazov ruralnoga područja ohrabriti ljude da ostanu u njemu živjeti. Pozvao je prisutne općinske načelnike i poljoprivrednike da se jave na aktualne natječaje Županije i skoriste sredstva za razvoj i bolji život u ruralnom prostoru.

Izaslanik predsjednika tehničke vlade RH, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić rekao je da je Stepinac velikan hrvatske povijesti, svima uzor i nadahnuće.

„Njegov životni put poruka je odricanja, praštanja i ljubavi prema domovini“, ustvrdio je ministar. Poručio je da je ključ uspješne politike suradnja državne vlasti s jedinicama lokalne samouprave.

„Bez dobrog partnerstva između središnje državne vlasti, županija i općina nema ujednačenog razvoja Hrvatske. Nema provedbe politike regionalnog razvoja bez snažnih općina“, rekao je Erlić.

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora prisutna je bila Marijana Petir.

„Treba osmišljavati projekte koji su doista potrebni ljudima. Cilj nam mora biti ravnomjerni razvoj kako bi ljudima osigurali uvjete da ostanu živjeti u ruralnim sredinama“, rekla je Petir.

Javna priznanja Općine uručena su KUD-u Josip Torbar, tvrtki G.T.P. Šoštarić i DVD-u Pribić.