Prijava

Vaša prijava

Obavijest mještanima naselja Gornje Orešje, Žitomir, Zadrkovec i Gornja Drenova


Sukladno odredbi članka 26. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ broj 30/23) obavještavaju se mještani naselja:

  • Gornje Orešje koji koriste lokalni vodovod Prepolno da voda iz istog nije ispravna za korištenje
  • Žitomir koji koriste lokalni vodovod Žitomir da voda iz istog nije ispravna za korištenje
  • Zadrkovec koji koriste lokalni vodovod Zadrkovec da voda iz istog nije ispravna za korištenje
  • Gornja Drenova koji koriste lokalni vodovod Gornja Drenova – Gubani da voda iz istog nije ispravna za korištenje.

Dana 20. svibnja 2024. u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju uzet je uzorak vode iz lokalnih vodovoda Prepolno u naselju Gornje Orešje, lokalnog vodovoda Žitomir u naselju Žitomir, iz lokalnog vodovoda Zadrkovec u naselju Zadrkovec i iz lokalnog vodovoda Gornja Drenova – Gubani u naselju Gornja Drenova.

Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NIJE SUKLADAN Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17 i 39/20).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.