Prijava

Vaša prijava

Sveta Nedelja proslavila Dan grada


Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Dan grada obilježila je Sveta Nedelja. Gradonačelnik Dario Zurovec poručio je da je Sveta Nedelja u proteklome razdoblju ostvarila značajan napredak u razvoju infrastrukture, s naglaskom na gradnju kapitalnih generacijskih projekata i povlačenju sredstava iz EU fondova.

„Svaki dan je nova prilika za povećanje kvalitete života naših sugrađana. Mnogo toga još trebamo napraviti kako bismo ostvarili svoje ciljeve i osigurali još kvalitetniju i prosperitetniju budućnost. Izazovi su uvijek prisutni, vjerujem da radom i kvalitetnom organizacijom možemo nastaviti s razvojem i napretkom“, rekao je Zurovec. U proteklih sedam godina Sveta Nedelja - najbolji grad srednje veličine u RH za gospodarstvo - povukla je iz EU fondova 29 milijuna eura. Na području grada su četiri gospodarske zone s oko 1000 poduzetnika, a pred završetkom je i Rimac Kampus u Kerestincu.

U ime Zagrebačke županije svečanoj sjednici prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec. Poručio je da je Sveta Nedelja ugodno mjesto za život koje se razvija u pravom smjeru.

„Zagrebačka županija dala je snažnu podršku razvoju grada, dat će je i ubuduće. Izuzetno smo ponosni što smo zajedničkim snagama gradili školu u Strmcu“, rekao je Kolarec. Podsjetio je da će ovogodišnje obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije biti organizirano - 29. lipnja - upravo u Svetoj Nedelji.

„Siguran sam da ćemo u godinama pred nama, u sinergiji s Vladom RH i uz pomoć EU fondova, realizirati brojne projekte za bolje sutra svih naših gradova i općina i dobrobit žitelja županije“, rekao je Kolarec. U ime predsjednika Hrvatskoga sabora obratio se saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Predsjednik RH Zoran Milanović poželio je „dobro organiziranoj i tehnički dobro posloženoj vlasti“ da ovaj grad nastavi razvijati u istom smjeru.

„Nekada je Sveta Nedelja bila prigradsko naselje između Zagreba i Samobora koje nikome ništa nije značilo, a danas mjesto ima vas i vi imate mjesto“, ustvrdio je Milanović.

Nagradu za životno djelo primio je Petar Horvat, dok je počasnim građaninom Svete Nedelja proglašen Velimir Zajec, predsjednik NK Dinamo. Dobitnici Nagrade grada za 2004. su Miroslav Milonjić, Zlata Mužinić i Branko Čerkez.