Prijava

Vaša prijava

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica proslavio 85 godina rada


Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježio je 85. godišnjicu kontinuirana rada.

„Još 1939. prepoznate su potrebe za učenjem, smještajem i odgajanjem djece kojoj je, zbog njihovih specifičnih poteškoća u razvoju, bio potreban drugačiji pristup u odgoju, obrazovanju i socijalnoj skrbi. Zahvaljujući entuzijazmu ljudi toga vremena danas slavimo ovu veliku obljetnicu“, rekla je ravnateljica Centra Nikolina Vučković Barišić, dodavši da je Centar uz osnovnu djelatnost - obrazovanje, odgoj, rehabilitaciju, smještaj i socijalnu skrb, uvijek pratio trendove, ulagao u znanje djelatnika, širio vidike i rušio barijere u društvu.

„Nama ništa nije nemoguće i sve je moguće!“, rekla je Vučković Barišić. Najavila je i skoro uvođenje usluge organiziranog stanovanja, s početnom sveobuhvatnom podrškom.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovala pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

„U odnosu na prijašnja vremena danas je život u mnogočemu različit i nije lako odgovoriti na sve njegove tokove. No vi neprestano učite i slijedite nove spoznaje u radu s djecom i mladima. Želim da punim jedrima plovite u budućnost“, rekla je pročelnica Čuljak.

Prisutna je bila i državna tajnica u Ministarstvu rada i socijalne politike Margareta Mađerić rekavši da Centar prenosi ljubav na korisnike o kojima svakodnevno vrijedno brine.

Štićenici Centra za proslavu njegove obljetnice pripremili su program „Šuma Striborova“.