Prijava

Vaša prijava

Sjajan uspjeh županijskih proizvođača bučinog ulja


Proizvođači bučinog ulja s područja Zagrebačke županije polučili su sjajan uspjeh na 6. međunarodnoj izložbi bučinog ulja Alpe – Adria, ujedno i 13. Izložbi bučinih ulja Hrvatske, osvojivši 4 zlatne medalje, 14 srebrnih, 2 brončane te 3 priznanja.

Zlata su osvojili OPG Tomislav Tomašec i OPG Brebrić u kategoriji djevičanskih bučinih ulja proizvedenih tradicionalni postupkom uz prženje te OPG Ivica Cesar i OPG Verdan Šinko u kategoriji hladno prešanih bučinih ulja.

Na izložbu održanu u Varaždinu pristiglo je 166 uzoraka bučinih ulja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke, a dodijeljena su ukupno 24 zlata, 91 srebro i 21 bronca.

Podršku županijskim izlagačima u ime Zagrebačke županije, koja za proizvođače bučinog ulja sa svog područja omogućila besplatno ocjenjivanje uzoraka, dao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Priznanja najboljim proizvođačima bučinog ulja uručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je tom prigodom istaknuo kako se na ovoj izložbi vidi predani rad hrvatskih poljoprivrednika, izrazito visoka kvalitetu proizvoda od buče, što govori o angažmanu hrvatskih poljoprivrednika.

Organizator izložbe je Varaždinska županija sa Savezom Alpe – Adria i hrvatskim županijama: Međimurskom, Krapinsko-zagorskom, Zagrebačkom, Karlovačkom, Vukovarsko-srijemskom, Koprivničko-križevačkom, Osječko-baranjskom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, zatim Poljoprivrednom komorom Austrije – Klagenfurt, Kmetijskom gozdarskom zbornicom Slovenije – Ptuj i Murska Sobota.

Čestitamo svim našim proizvođačima!