Prijava

Vaša prijava

Svečana sjednica u prigodi Dana Ivanić-Grada


U prigodi dana Ivanić-Grada održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Grada. Nagradu za životno djelo primio je Željko Duh, dok je počasnim građaninom Ivanić-Grada proglašen Ivica Kostelić.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš zahvalio je građanima na podršci, a djelatnicima gradskih ustanova i poduzeća na svemu što rade i ulažu u grad.

„Želim da i dalje dajete sebe u izgradnju ovoga grada i da svi zajedno činimo Ivanić-Grad sve ljepšim“, rekao je Leš. Rekao je i da Grad prati programe Vlade RH, istaknuvši pritom skoru gradnju dvaju novih dječjih vrtića.

„Značajnu suradnju imamo i sa Županijom, od koje očekujemo daljnju potporu, prvenstveno vezanu uz školstvo“, rekao je gradonačelnik. U ime Županije prisutan je bio zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Ivanić-Grad je potpuno promijenio svoj stil i postao grad koji se ubrzano razvija upravo kada je Javor Bojan Leš postao gradonačelnik. To je činjenica!“, rekao je Tomljenović. Rekao je da će Županija i dalje razvijati svoje zeleno područje i poljoprivredu, posebno ekološku proizvodnju, te ulagati u školstvo.

„Energetski ćemo obnoviti zgradu Doma zdravlja, županijsku zgradu i OŠ Đure Deželića. U to ćemo uložiti 2,7 milijuna eura, što nisu mala sredstva“, rekao je Tomljenović. Uz njega, svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak. U ime predsjednika Vlade RH obratio se gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

„Neosporna je činjenica da razvoj neke sredine, a onda i društva, ovisi prije svega o ljudima, o onima koji ovdje žive, ovdje stvaraju, koji imaju viziju i planove. Namećući se projektima stvaramo uvjete za bolji život nas i naše djece“, rekao je Turk.

Uvodno se prisutnima obratio predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac rekavši da su pred Ivanić-Gradom veliki izazovi. „No, ako smo zajedno i ako to zaista i želimo naši su ciljevi itekako dostižni“, poručio je.