Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Dubrava


Povodom Dana Dubrave, povelju o prijateljstvu dviju općina potpisali su načelnik Dubrave Tomislav Okroša i načelnik Gruda (Bosna i Hercegovina) Ljubo Grizelj. Okroša je ovom prigodom podsjetio da je Dubrava jedno od najstarijih mjesta u Zagrebačkoj županiji, koje se prvi puta spominje prije 930 godina.

„Općina smo koja ima tradiciju, plemenite i poštene ljude, prkos i inat. To nas je i oblikovalo!“, ustvrdio je Okroša. U svome govoru posebno je naglasio gradnju dječjeg vrtića, s manjom sportskom dvoranom.

„Smatramo da je razvoj sporta u najranijoj dobi izuzetno bitan kako bi najmlađi stekli vještine „fair playa“, poštenosti, čestitosti, borbe i dosljednosti“, rekao je Okroša, zaključivši govor riječima: "U Dubravu svi rado dolaze i vjerujem da iz nje veseli kućama odlaze".

Za svečanosti su uručene priznanja Općine. Primili su ih Mažoretkinje općine Dubrava, Luka Čus, Teo Crnogaj, Đurđica Jurik Kukec i Krunoslav Markonić. Nagrada općine uručena je OPG-u Emina Burek.

U ime prisutnih općinskih načelnika i gradonačelnika obratila se načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec, u ime predsjednika Sabora RH saborski zastupnik Zoran Gregurović, a u ime Zagrebačke županije zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Na brojnim projektima zajedno surađujemo. Dajemo punu podršku da ovaj kraj ide naprijed. Vrata Županije su otvorena za bolje sutra nas i naše djece“, rekao je Kolarec, dodavši da se u sinergiji s Vladom RH mogu realizirati brojni projekti "koji će ići za dobrobit žitelja Zagrebačke županije".