Prijava

Vaša prijava

Dvadeset godina Rukometnog kluba Rugvica


Dvadesetu godišnjicu osnutka i uspješnoga sportskog djelovanja obilježio je Rukometni klub Rugvica. Seniori ovoga kluba natječu se u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi - sjever, a posebno uspješne rezultate ostvaruju mlađe selekcije.

„Budućnost rukometa u Rugvici?! Apsolutno neupitna!“, na svečanosti je rekla Kristinka Purma, predsjednica kluba.

Mato Čičak, načelnik Rugvica i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, dodao je da je rugvički rukometni klub "sjajna priča ove općine".

„Možda i najsjajnija u sportu Rugvice“, zaključio je Čičak. Rekao je da je ključna stvar za razvoj rukometa bila osnivanje Zajednice sportskih udruga Rugvice i izgradnja školske sportske dvorane.

„Ono što će dodatno potaknuti razvoj sporta je gradnja sportskog centra. U prvoj fazi gradit će se dva nogometna terena, a u drugoj i trećoj tribine te sportska dvorana za sve dvoranske sportove. Ukupna vrijednost radova je 8,2 milijuna eura. Vjerujem da ćemo kroz tri-četiri godine uspjeti realizirati sve tri faze. Rugvički sportaši to zaslužuju!“, dodao je Čičak.

U ime Zagrebačke županije na dosadašnjim uspjesima rukometašima je čestitao zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Ovaj klub dokaz je da i male sredine, kada postoji motiv i prava ideja, mogu postići izuzetne rezultate u sportu. Grupa entuzijasta, sa željom da djecu uvede u sport, zaslužna je što Rugvica danas ima rukometni klub s velikim rezultatima i s puno mladih reprezentativaca“, rekao je Tomljenović.