Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Brdovec


Koncertom Zagrebačkih solista, te dodjelom javnih priznanja, Brdovec je proslavio svoj dan. Povelja za životno djelo uručena je Nikoli Rešetaru, a Povelja za izuzetan doprinos razvoju općine Udruzi umirovljenika. Općinski načelnik Alen Prelec rekao je da je protekla godina bila "najbolja od postojanja općine".

"Puno smo napravili i na to smo ponosni! Najbitnije je zadovoljstvo ljudi. Blagoslovljeni smo što živimo u ovom prekrasnom kraju. Ključ svega je biti sretan, zadovoljan i voljeti ljude. Tome svi možemo pridonijeti. Treba živjeti u trenutku i uživati u životu!", poručio je Prelec.

Predsjednik Općinskoga vijeća Damir Slavnović govorio je, kako je u uvodu rekao, "zbog čega je općina Brdovec poželjna za život". Pobrojao je što se sve financira novcem općinskog proračuna. Uz ostalo, rekao je da je sredstvima europskih fondova realiziran projekt digitalizacije i izgradnje širokopojasne mreže, da je u realizaciji gradnja nogostupa kroz Brdovec i da je počela realizacija jednoga od dosad najznačajnijih projekata - gradnja poslovno-stambenog kompleksa Januševec.

"U sklopu ovoga projekta bit će sagrađen i centar integracija, kao središnje mjesto okupljanja naših građana i središnji centar općine", rekao je Slavnović. Rekao je i da se nastavlja gradnja kanalizacije i da je Brdovec po pokrivenosti kanalizacijskom mrežom, s 93%, na visokom mjestu u RH.

"Provodimo politiku u službi građana. Najbolji primjer je sve veći broj mladih obitelji koje žele u općini Brdovec imati svoj dom", rekao je Slavnović.

U ime Županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović, a uz ostale uzvanike prisutan je bio i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Siniša Hajdaš Dončić.


Vrbovec proslavio Dan grada