Prijava

Vaša prijava

Dan grada Sveti Ivan Zelina


U povodu obilježavanja Dana grada Svetog Ivana Zeline i blagdana svog nebeskog zaštitnika, svetog Ivana Krstitelja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Hrvoje Košćec istaknuo je kako prema indeksu razvijenosti Sveti Ivan Zelina bilježi iznadprosječni rast te je u 2024. godini uvršten u viši, sedmi stupanj razvijenosti.

„Prethodna godina bila je najbolja investicijska godina u povijesti grada, godina gospodarskog rasta i godina najniže stope nezaposlenosti. Među rijetkim smo gradovima u Republici Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti povećanjem broja stanovnika, a prema statističkim podatcima u našem je gradu u prosjeku nezaposleno samo 0,5 posto radno sposobnog stanovništva“, rekao je Košćec te među važnim projektima izdvojio izgradnju zgrade za organizirano stanovanje i boravak osoba s invaliditetom, skorašnju realizaciju Regionalnog vodoopskrbnog sustava, dovršetak Multifunkcionalnog centra za prevenciju, nadogradnju Vatrogasnog centra, obnovu muzeja, izgradnju platoa za manifestacije i rekonstrukciju prometne infrastrukture, dok uskoro počinje izgradnja dječjeg vrtića u Donjoj Zelini.

U ime Zagrebačke županije obilježavanju Dana grada nazočio je župan Stjepan Kožić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH, kojem je tom prigodom uručena i nagrada za životno djelo.

Kožić je najavio županijske investicije u Zelini. „Krećemo u novi ciklus energetskih obnova, a u Zelini će novo energetsko ruho dobiti SŠ Dragutina Stražimira i OŠ Dragutina Domjanića sa sportskom dvoranom. Investicije su to vrijedne 6,7 milijuna eura od čega su 3,2 milijuna eura bespovratna sredstva, a ostatak od 3,5 milijuna eura će osigurati Zagrebačka županija“, rekao je Kožić, najavivši i izgradnju nove područne škole u Kominu u potpunosti sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. „U tijeku javna nabava za izradu potrebne dokumentacije, a takvom investicijom zelinske osnove škole prelaze u jednosmjensku nastavu“, istaknuo je Kožić.

U svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora svečanoj sjednici nazočio je i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak koji je čestitao gradskom vodstvu na svemu što rade za svoje stanovnike.

Čestitkama se također pridružila i izaslanica predsjednika RH, njegova savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.


303. Matičin četvrtak – “LUČ” br. 11 (2023.g.)