Prijava

Vaša prijava

Preseka proslavila Dan općine


Na blagdan sv. Petra i Pavla Dan općine proslavila je Preseka. O učinjenom u proteklih godinu dana na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća govorio je načelnik Martin Martić. Istaknuo je uređenje društvenih i vatrogasnih domova te asfaltiranje nerazvrstanih cesta, projekte čiju je realizaciju sufinancirala Zagrebačka županija.

„Najveći prioritet je djeci predškolske dobi osigurati smještaj u vrtiću, kako bismo zadržali mlade obitelji u našem kraju. Izradili smo idejni projekt za vrtić, u postupku je javna nabava za izradu glavnog projekta koji ćemo prijaviti na natječaj "Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima" te očekujemo da će 100% vrijednosti projekta biti financirano iz fondova EU“, rekao je Martić. Na natječaj Zagrebačke županije prijavljen je projekt gradnje dječjeg igrališta u sklopu područne osnovne škole, kao i sanacija nerazvrstanih cesta u Donjoj Velikoj, Ledini i Vinkovcu.

„U sljedećem razdoblju pokrenut ćemo i postupak izrade projekta za školsku sportsku dvoranu, izmjenu prostornog plana, gradnju nove ograde oko groblja u Preseki, urediti park ispred zgrade Općine i prostorije nogometnog kluba“, najavio je Martić.

U ime župana Stjepana Kožića sjednici je prisustvovala vijećnica u Skupštini Zagrebačke županije i načelnica Rakovca Brankica Benc.

„Zadnjih godina Preseka doživljava preobrazbu i u njoj se realiziraju projekti kojima se podiže životni standard. Zahvaljujući projektu RVS "Zagreb-istok" Preseka je dobila prvih 12 kilometara vodovoda, vodotoranj i besplatne priključke za domaćinstva“, rekla je Benc, istaknuvši da Županija posebno brine o razvoju manjih sredina. Čestitala je načelniku što je pokrenuo ključne, strateške projekte za budućnost općine. Rekla je i da je Županijska uprava za ceste u obnovu cesta i mostova na području ove općine uložila 1,2 milijuna eura.