Prijava

Vaša prijava

Zagrebačkoj županiji 69.000 eura za Bike park Bregdown Zelina


Ministar turizma i sporta Tonči Glavina uručio je danas u Sisku ugovore za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u ukupnoj vrijednosti od gotovo milijun eura. Financijska sredstva za 14 županija dodijeljena su temeljem provedenog javnog poziva čiji je glavni cilj bio doprinos strateškim ciljevima Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine. Zagrebačkoj županiji dodijeljen je ugovor vrijedan 69.000 eura za projekt „Bike park Bregdown Zelina“, a u preuzeo ga je zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Svi ovi projekti doprinijet će podizanju kvalitete naše turističke ponude te razvoju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije i ovaj poziv samo je jedna od aktivnosti kojom potičemo ostvarenje tog važnog strateškog cilja. Vlada RH ukupno je kroz EU sredstva i državni proračun osigurala 1,3 milijarde eura do 2030. godine za zelenu i digitalnu tranziciju i razvoj održivog turizma te ćemo nastaviti s podrškom svim dionicima, od javnog do privatnog sektora, kako bismo zajednički ostvarili sve ciljeve“, izjavio je ministar Glavina.

Projektom Bike park Bregdown Zelina je predviđeno uređenje pet biciklističkih - downhill staza ukupne dužine 11 km na Kladešćici, u blizini mjesta Gornja Topličića na području Grada Sv. Ivan Zelina prema europskim standardima i pravilnicima biciklističkog saveza.

Postojeće staze će se sanirati i osuvremeniti, a izraditi će se i dodatne, čime će se stvoriti kvalitetna i kompaktna mreža staza, koja će omogućiti savršeni osjećaj adrenalinske vožnje u prirodnom šumskom okruženju.

Prema riječima zamjenika župana Tomljenovića projekt će se realizirati u dvije faze. „Za prvu fazu koja podrazumijeva uređenje i opremanja dvije staze te obližnjih terena potrebno je nešto više od 152.000 eura. Današnjim ugovorom od resornog Ministarstva dobili smo 69.000 eura, dok će se Zagrebačka županije pobrinuti za preostalih 83.173 eura“, pojasnio je Tomljenović te nadodao da je za drugu fazu projekta Županija predvidjela 250.000 eura.

Staze će biti pogodne za najzahtjevnije profesionalne i amaterske bicikliste.