Prijava

Vaša prijava

Održan sastanak članova Vlade RH sa županima


U Sisku je održan 16. sastanak članova Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina.

U ime Zagrebačke županije sastanku je nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović.

Na sastanku se razgovaralo se o aktivnostima unapređenja obrazovnog sustava, razvoju primarne zdravstvene zaštite, ublažavanju posljedica vremenskih neprilika u poljoprivredi te klimatskim promjenama.

Premijer Andrej Plenković naglasio je da su sustavan dijalog i suradnja sa županijama, gradovima i općinama okosnica politike ravnomjernog regionalnog razvoja, čiji je cilj učiniti Hrvatsku još boljom i kvalitetnijom za život.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić podnio je izvješće o obnovi i revitalizaciji potresom pogođenih područja, ministar poljoprivrede Josip Dabro dao je informaciju o ublažavanju posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, a ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković o mjerama za borbu protiv klimatskih promjena. Informacije o ulozi razvoja primarne zdravstvene zaštite dao je ministar zdravstva Vili Beroš, dok je ministar znanosti obrazovanja i mladih Radovan Fuchs govorio o projektima davanja suglasnosti na unaprjeđenje sustava obrazovanja dogradnjom osnovnih škola, najavivši pritom početak školske godine tjedan dana kasnije.

Uoči sastanka, predstavnicima županija, gradova i općina dodijeljena su 32 ugovora iz područja turizma, regionalnog razvoja i gospodarenja otpadom ukupno vrijednih 13 milijuna eura.

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina uručio je zamjeniku župana Damiru Tomljenoviću 69.000 eura vrijedna ugovor za projekt „Bike park Bregdown Zelina za razvoj javne turističke infrastrukture temeljem provedenog javnog poziva.

Sljedeći sastanak Vlade RH sa županima i krovnim udrugama gradova i općina najavljen je za prosinac u Međimurskoj županiji.