Prijava

Vaša prijava

Dan općine Farkaševac


U prigodi Dana općine, u Farkaševcu je otvorena novouređena tržnica sa šest 'otvorenih' štandova i dvije kućice zatvorenog tipa. Investicija je vrijedna 65.000 eura, od čega je bespovratnih 35.000 eura dobiveno putem LAG-a Prigorje. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća načelnik Matija Copak rekao je da je prolaznost Općine na EU natječajima 90%.

„Sve što smo dosad radili baziralo se na poboljšanju komunalne infrastrukture, kvalitete života i infrastrukture za naše najmlađe. Sada slijedi nova etapa koju će obilježiti razvoj turističke infrastrukture. Prvi korak bilo je osnivanje turističke zajednice 'Zeleni istok', zajedno s općinama Dubrava i Gradec“, rekao je Copak, dodavši da je cilj stvoriti preduvjete koji će zadržati stanovništvo u ovome kraju te potaknuti doseljavanje u ruralne prostore. Zahvalio je Županiji na doprinosu razvoju Općine. „Zajedno rješavamo problematiku prometne infrastrukture, vodovoda, nove škole i aktiviranja gospodarske zone“, rekao je Copak.

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora, kao njegov izaslanik, i u ime Zagrebačke županije obratio se zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Imali smo potres i pandemiju koronavirusa... I kada smo mislili da je sve zaustavljeno i paralizirano, zahvaljujući Vladi RH dobili smo sredstva kao nikada do sada. Ono loše mogli smo pretvoriti u nešto dobro“, rekao je Tomljenović. Istaknuo je obnovu cesta i zgrada javne namjene.

„Sada nas čeka Nacionalni plan oporavka i otpornosti koji će donijeti gradnju, odnosno dogradnju škola s ciljem jednosmjenske nastave“, rekao je Tomljenović, naglasivši i vodoopskrbu istočnoga dijela županije, koja je u završnoj fazi.

Na sjednici su uručene zahvalnice Općine. Dobitnice su taekwondoistica Ela Jelić i učenica Anđela Petrušić.