Prijava

Vaša prijava

Župan Kožić obišao radove na infrastrukturnim projektima u općini Rugvica


Župan Stjepan Kožić obišao je radove na infrastrukturnim projektima na području općine Rugvica – završetak radova na dogradnji postojećeg dječjeg vrtića, radove na izgradnji novog sportskog centra i poduzetničku zonu u kojoj se gradi nova prometna infrastruktura, a u kojoj će se smjestiti objekti Imunološkog zavoda.

„Zagrebačka županija niz godina podupire brojne projekte svojih gradova i općina, a među njima naravno i one općine Rugvica – od projektne dokumentacije za vrtić i sportski centar do sufinanciranja izgradnje prometne infrastrukture i uređenja društvenih domova“, rekao je Kožić , posebno se osvrnuvši na gradnju i dogradnju školskih objekata sredstvima NPOO-a za rad u jednoj smjeni. „Za dogradnju osnovne škole u Rugvici dobili smo suglasnost resornog ministarstva za idejno rješenje i financiranje u 100% iznosu iz NPOO-a, a sada se radi i glavni projekt“, rekao je Kožić.

Načelnik općine Rugvica Mato Čičak istaknuo je kako općina veliku brigu vodi o predškolskom odgoju, a zahvaljujući dograđenom vrtiću koji će svoja vrata otvoriti tijekom rujna povećat će se kapaciteti za 80-ero djece. „Sva djeca s područja općine Rugvica koja su imala uvjete za upis u vrtić su primljena, a s obzirom na broj obitelji koje se doseljavaju, pred nama su slatke brige i već sljedeće godine morat ćemo voditi brigu o novom projektiranju i povećanju vrtićkih kapaciteta“, rekao je Čičak.

Posebno je zahvalio na kontinuiranoj pomoći Zagrebačke županije u uređenju prometne infrastrukture kao i gradnji nogostupa kroz brojna naselja kako bi se povećala kvaliteta života i sigurnost svih sudionika u prometu. „Samo u ovoj godini u izgradnju nogostupa općina je uložila 1,5 milijuna eura“, rekao je Čičak.

U neposrednoj blizini općinske zgrade započeli su i radovi na izgradnji budućeg sportskog centra. Prva faza podrazumijeva gradnju glavnog nogometnog terena sa prirodnom travom i pomoćnog s umjetnom travom te prateću infrastrukturu, a s 3 milijuna eura u cijelosti je financira Općina. U drugoj fazi u planu je izgradnja tribina i polivalentne sportske dvorane čime bi ukupna vrijednost centra dosegla preko 8 milijuna eura.

Obilasku u poduzetničkoj zoni pridružio se ravnatelj Imunološkog zavoda Vedran Čardžić koji je istaknuo kako cijeli proces pripreme već traje oko 3 i pol godine, a uskoro se očekuju i prvi vidljivi znakovi početka radova na terenu. Gradit će se nekoliko objekata, a među njima najvažnije su tvornice za proizvodnju zmijskog protuotrova, preradu krvne plazme i proizvodnju lijekova iz nje, te proizvodnju virusnih cjepiva po postojećoj (MRP) i mRNA tehnologiji. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 140 milijuna eura.