Prijava

Vaša prijava

Kak' su brali naši stari


Kak' su brali naši stari? S ljubavlju i veseljem. Brala je cijela obitelj, rodbina, prijatelji. No, vremena se mijenjaju, danas je berba posao, a ne druženje - ispričao je Josip Kraljičković, pročelnik za poljoprivredu Zagrebačke županije, prisustvujući manifestaciji "Kak' su brali naši stari". Domaćini ovogodišnje berbe, u općini Dubravici, na položaju Pologi, bili su Zlatica i Dragutin Stiperski.

„Hobisti smo i vina imamo za društvo i prijatelje. Zadovoljni smo ovogodišnjim prinosom, bilo je nešto problema u proljeće, zbog česte kiše, no fala Bogu othrvali smo se i nadamo se najboljem. Budemo vidjeli za Martinje...“, rekao je Stiperski. Manifestaciju su zajedno organizirali Općina Dubravica i TZ Savsko-sutlanska dolina i brigi.

„Sve smo prepoznatljiviji na turističkoj karti županije, a berba po starinski samo je jedan od naših turističkih proizvoda. Njegujemo tradiciju koja spada u održivi turizam našega ruralnog zavičaja“, rekao je Vladimir Šinko, direktor TZ Savsko-sutlanska dolina i brigi.