Prijava

Vaša prijava

Branitelji grada Zaprešića obilježili svoj dan


Hrvatski branitelji grada Zaprešića obilježili su svoj dan. Obilježava se 8. rujna, u spomen na pogibiju prvoga branitelja sa zaprešićkoga područja - Marija Brašića.

„Tužna sam i žalosna. Sve polako ide u zaborav, roditelja poginulih branitelja sve je manje. Pomalo idemo za svojim sinovima...“, rekla je Biserka Brašić, majka poginulog Marija, ujedno predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Zaprešić.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da se ovakvim obljetnicama, s jedne strane, prisjećamo velike tragedije i žrtve, a s druge strane velikoga nacionalnog zanosa i jedinstva.

„Zaprešić nije bio na prvoj crti bojišnice, međutim doprinos ljudi zaprešićkoga kraja Domovinskom ratu itekako je vrijedan poštovanja“, rekao je Božinović, podsjetivši da se prvome pozivu u obranu Domovine odazvalo 1965 dragovoljaca s područja zaprešićkoga kraja. Tijekom rata, od Vukovara do Dubrovnika, poginulo je 46 zaprešićkih branitelja.

U ime Zagrebačke županije obilježavanju Dana branitelja prisustvovao je zamjenik župana Damir Tomljenović. Nakon paljenja lampaša i svete mise, potom bakljade, koncert je održala klapa „Sveti Juraj“ HRM-a.