Prijava

Vaša prijava

Branitelji hodočastili u svetište Majke Milosrđa u Kloštru Ivaniću


Na blagdan Male Gospe, branitelji Sisačke biskupije, dvanaestu godinu zaredom, hodočastili su u svetište Majke Milosrđa u Kloštru Ivaniću.

„Cilj je duhovno osvježenje, ali i druženje hrvatskih branitelja. S područja Kloštra Ivanića sudjelovalo je u Domovinskom ratu sedamstotinjak branitelja“, rekao je Marijan Hanžek, predsjednik Odbora za branitelje Općine Kloštar Ivanić. Uz branitelje s područja ove općine i sisačke biskupije na hodočašću su sudjelovali i branitelji iz drugih dijelova Hrvatske - Dubrovnika, Nove Gradiške, Orašja... Prije misnoga slavlja položeni su vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima. U ime Zagrebačke županije vijenac je položio zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Ovo hodočašće okupljanje je branitelja, ali i spomen na one kojih više nama, a koji su, kada je to bilo najpotrebnije, otišli na ratište i stvorili ovu državu. Branitelj moraju imati pozornost koju zaslužuju“, rekao je Tomljenović.

Hodočašće su zajedno organizirali HVIDR-a Kloštra Ivanića i ivanićgradska podružnica Udruge specijalne policije "Ris" Kutina.