Prijava

Vaša prijava

Dan općine Križ


Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća Križ je proslavio Dan općine. Načelnik Marko Magdić naglasio je investicije u poduzetničkoj zoni: logističko-distributivni centar Lidla, vrijedan oko 120 milijuna eura, i skori završetak gradnje logističko-distributivnog centra za voće Jabuke LDC, ulaganje od oko 23 milijuna eura.

„Sa sigurnošću mogu najaviti da će investicija biti još!“, istaknuo je načelnik, rekavši da na području Križa posluje oko 170 registriranih poduzetnika i obrtnika, s ukupnim prihodom u 2023. godini od 86 milijuna eura.

Najavio je novu, kapitalnu investiciju lokalne uprave - dogradnju dječjeg vrtića.

„Dobili smo građevinsku dozvolu za dogradnju i opremanje interaktivnoga digitalnog dječjeg vrtića u dvorištu postojećeg, otvorenog prije četiri godine“, rekao je Magdić. Zahvalio je Županiji što prati općinske projekte.

Saborski zastupnik Dario Zurovec domaćinima je poručio da nastave raditi dosadašnjim tempom "i uspjeh neće izostati", dok je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak posebno pohvalio ulaganje Općine u predškolski odgoj, čime se stvaraju bolji uvjeti za ugodniji život.

Izaslanik predsjednika Vlade RH na svečanosti je bio zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Impresivno je ono što je zadnjih godina napravljeno u Križu. Stvari su se drastično promijenile, onoliko koliko je uloženo u Križ zadnjih par godina nije uloženo desetljećima prije. Jasno je da je u svemu tome postojala sinergija Vlade RH, koja je osigurala izdašna sredstva, Županije koja je raspisala natječaje i rasporedila sredstva, naše Razvojne agencije koja je dobro pisala projekte i, konačno, Općine. Općine i njihova vodstva su ta koja povuku ili ne povuku sredstva“, rekao je Tomljenović. Govorio je i o sredstvima koja je Županijska uprava za ceste povukla za obnovu cesta (preko 90 milijuna eura) te o projektima Županije za gradnju, odnosno dogradnju škola, a kako bi se uvela jednosmjenska nastava.

U ime Predsjednika RH obratila se njegova izaslanica Melita Mulić.

Priznanje općine '14. rujan' dodijeljeno je KUD-u Graničar.


Natječaj za popunu radnog mjesta - 13. rujan 2024.