Prijava

Vaša prijava

Obilježena 33. godišnjica osnutka 153. brigade HV-a


Polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu „Golubica“ u Velikoj Gorici, a potom svečanošću u Velikoj Buni obilježena je 33. obljetnica osnutka 153. brigade HV-a. Na ratni put ove ratne postrojbe podsjetio je Ivan Zagorac, predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade, rekavši da je priča o ovoj brigadi priča o tome „kako se voli domovina kada ste joj najpotrebniji“.

„Čuvajmo i širimo povijesnu istinu o Domovinskom ratu, posebno o poginulim braniteljima“, poručio je Zagorac. U ime predsjednika Vlade RH obratio se državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, rekavši da je nemjerljiv doprinos koji je ova brigada dala u obrani Hrvatske. U ime Županije prisutan je bio zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Okupili smo se kako bi se prisjetili i odali počast hrabrim mladićima koji su 1991. rano završili svoju mladost i krenuli u obranu domovine. Na tome im velika hvala!“, rekao je Kolarec, dodavši da su upravo hrvatski branitelji najzaslužniji što danas živimo u neovisnoj Hrvatskoj.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, rekao je da treba svjedočiti istinu o onome što se dogodilo ratnih devedesetih.

„Istinu o Domovinskom ratu možete govoriti jedino vi, živi svjedoci toga vremena. Vječna hvala zbog svega onoga što ste napravili da ostanemo obranjeni i slobodni“, rekao je Ačkar.

Tijekom Domovinskog rata poginula su 72 pripadnika 153. brigade.