Prijava

Vaša prijava

Održano županijsko natjecanje orača


U organizaciji Udruge orača Zagrebačke županije u općini Farkaševac održano je 22. natjecanja orača Zagrebačke županije.

U kategoriji plugova ravnjaka natjecala su se 4, a u kategoriji plugova premetnjaka 3 natjecatelja. Pobjedu su odnijeli Neno Krajnović iz Farkaševca te Ivan Grgurić iz Dubrave i time se plasirali na državno natjecanje koje će se iduće godine održati u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Izrazivši zadovoljstvo što je upravo Farkaševac domaćin natjecanja, načelnik Općine Matija Copak istaknuo je: „Ruralni smo kraj koji je posvećen poljoprivredi. Kod nas ne postoji niti jedan centimetar neobrađene zemlje i mogu reći da smo središnje ruralno područje u Zagrebačkoj županiji.“

U ime Zagrebačke županije svečanom otvorenju je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković. „Nalazimo se u najboljem poljoprivrednom kraju u Zagrebačkoj županiji. Imate tradiciju i ulažete u znanje. Ovo danas je, na neki način, učenje i davanje jedni drugima znanja“, rekao je Kraljičković podsjetivši kako su u tijeku 2,7 miliju eura vrijedni natječaji Zagrebačke županije namijenjeni poljoprivrednicima.

Dario Padro, predsjednik Udruge orača Zagrebačke županije, podsjetio je kako natjecanje na ovom području posljednji put održano 2008. godine.

„Želimo natjecateljsko oranje proširiti po cijeloj županiji“ rekao je Padro dodavši kako je natjecateljsko oranje osmišljeno s ciljem poboljšanja tehnike oranja traktorista te je naglasio kako je cilj privući veći broj natjecatelja.