Prijava

Vaša prijava

Najuspješnijim učenicima i mentorima vrijedni poklon bonovi, a stipendistima značajno veće stipendije


Za učenike s područja Zagrebačke županije i njihove mentore koji su u protekloj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima Zagrebačka županija osigurala je poklon bonove u vrijednosti od 70 do 200 eura. Tim povodom četvero učenika i jedan mentor danas su bili na prigodnom prijemu kod župana Stjepana Kožića, dok će svim drugim učenicima i mentorima poklon bonovi u sljedećih nekoliko dana biti dostavljeni u škole.

Čestitavši na postignutim uspjesima, Kožić je istaknuo kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim i uspješnim učenicima i mentorima. „Da se imamo čime ponositi najbolje svjedoče i brojke! U prošloj školskoj godini 164 učenika osnovnih i srednjih škola na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojilo je jedno od prva tri mjesta, a na njihovom putu do uspjeha 'pratilo' ih je 85 mentora“, rekao je Kožić, istaknuvši kako iza svakog rezultata stoji puno rada i učenja.

Ovom prigodom Kožić je najavio povećanje iznosa stipendija za aktualnu školsku/akademsku godinu. Tako će učeničke stipendije umjesto dosadašnjih 80 iznositi 120 eura, a studentske sa sadašnjih 160 rastu na 240 eura mjesečno. „To je još jedan doprinos školovanju naših srednjoškolaca i studenata kao i pomoć roditeljima u kućnom budžetu“.

Kristijan Šimović iz zagrebačke XV. gimnazije osvojio je dvije medalje na međunarodnim natjecanjima i to srebrnu medalju na 65. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi i brončanu medalju na 17. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi. Iako je u matematici dobar oduvijek, Kristijan se ozbiljnije zainteresirao za ovaj predmet u višim razredima osnovne škole te je ostvario više zapaženih rezultata na državnim natjecanjima.

Česti treninzi, odlična mentorica i motiviran tim, razlog su uspjeha Petra Golešića iz OŠ Ljubo Babić koji je osvojio prva mjesta u krosu i atletici i treće mjesto u futsalu.

Iz glazbene obitelji u kojoj su trubu svirali djed i otac dolazi Stefan Gjorgiev, učenik Umjetničke škole Franje Lučića koji je osvojio prvo mjesto na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

„Trubu sviram 7 godina, a nakon što izaberem glazbeni program kreću intenzivne pripreme i vježbe“, rekao je Stefan koji je ponosan na svoj ostvaren rezultat.

Još od vrtićkih dana Tia Pavelić pokazivala je interes za astronomiju i evoluciju, a prošle godine kao tadašnja učenica OŠ Đure Deželića osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju iz fizike i treće iz biologije. Tia je naglasila da se posebice spremala za fiziku, a njen mentor Denis Tovernić, koji je također bio na prijemu, istaknuo je da odavno nije imao priliku raditi s toliko talentiranom učenicom.

Za ostvareni uspjeh na međunarodnim natjecanjima učenici su nagrađeni poklon bonovima u iznosu od 200 eura za osvojeno 2. mjesto i 140 eura za osvojeno 3. mjesto, a za uspjeh na državnim natjecanjima poklon bonovima u iznosu od 140 eura za osvojeno 1. mjesto, 100 eura za osvojeno 2. mjesto i 70 eura za osvojeno 3. mjesto. Svi mentori nagrađeni su poklon bonovima u iznosu od 70 eura.