Prijava

Vaša prijava

Sajam gospodarstva u Zaprešiću


Uz Dan grada Zaprešića, Udruženje obrtnika ovoga grada tradicionalno organizira Sajam gospodarstva. Ovogodišnji je okupio više od 150 izlagača iz zaprešićkoga kraja, Zagrebačke i nekoliko kontinentalnih županija te iz Zagreba, Krškog i Kanjiže.

„Brojni izazovi stavljeni su pred nas i zato ovim sajmom želimo osnažiti svakog obrtnika. Izazovi s kojima se susrećemo dodatni su poticaj da se vješto suočavamo i prilagodimo promjenama, opstanemo i dalje se razvijamo“, prigodom otvorenja sajma rekao je Davor Pismarović, predsjednik UO Zaprešić. Ovogodišnji sajam održan je pod sloganom „Izazovi brendiranja obrtništva“.

„Na sajmu nikada više izlagača. To samo govori da tradicija sajmovanja u našemu gradu ima svoju osnovu“, rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, posebno istaknuvši da je Vlada RH početkom listopada darovala Gradu Zaprešiću nekretnine uz željezničku stanicu Novi dvori, ukupne površine gotovo 250.000 četvornih metara, u svrhu izgradnje nove poduzetničke zone.

U ime Zagrebačke županije na otvorenju sajma bili su predsjednik Skupštine Mato Čičak i zamjenik župana Ervin Kolarec. Kolarec je rekao da gospodarstvenici Županije svojim radom postižu sjajne rezultate.

„Drugi su u državi, nakon grada Zagreba, po pitanju prihoda u gospodarstvu. Upravo to omogućuje Županiji da gradi nove škole i prometnice, energetski obnavlja domove zdravlja i školske objekte“, rekao je Kolarec, podsjetivši da je za potpore poduzetnicima i obrtnicima Županija osigurala ove godine gotovo 2,1 milijun eura.