Prijava

Vaša prijava

Održani tradicionalni Dani hrane


Proteklog vikenda u balonu Boćarskog doma na Prisavlju održani su 21. Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Gotovo 80 izlagača ponudilo je svoje domaće proizvode pa su se tako mogli kupiti sirevi, vino, likeri, ulje, meso, tjestenina, med, umaci, ajvar, pekmez, razni čajevi, kao i tradicijski proizvodi i rukotvorine.

Izlagače su obišli zamjenik župana Ervin Kolarec i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

„Danas više nego ikad u javnom prostoru naglasak je na zdravom, zelenom i domaćem, a u Zagrebačkoj županiji toga ne nedostaje. Zagrebačka županija ima najveći broj poljoprivrednika upisanih u upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a ono što nas posebno raduje jest da su trećini njih nosioci žene“, rekao je Kolarec, uputivši čestitku u povodu Svjetskog dana seoske žene (15. listopada). Naglasio je kako Županija podupire svoje poljoprivrednike raznim potporama, a u ovoj godini riječ je o milijun eura.

„Grad i Županija povezano su područje unutar kojeg dnevno migrira više desetaka tisuća ljudi, dobara i usluga pa je ovakav zajednički sajam smislen i logičan. Oduševljen sam dijapazonom i kvalitetom ponude koju smo mogli vidjeti“, rekao je zamjenik Korlaet.