Prijava

Vaša prijava

Otišli na zasluženi „veliki odmor“!


Zagrebačka županija je u Svetom Ivanu Zelini organizirala jubilarni 20. svečani prijem za učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola koji su kroz radni vijek podučavali djecu, a sada su otišli u mirovinu. Tim povodom Zagrebačka županija za 41 nastavnika osigurala je poklon bonove u vrijednosti 200 eura koje im je prigodno uručio župan Stjepan Kožić.

Zahvalivši nastavnicima što su cijeli svoj životni i radni vijek usmjerili na odgajanje i obrazovanje djece i mladih župan Kožić naglasio je: „Uz znanje koje ste prenosili na čitave generacije ništa manje nisu bitne ni one ljudske vrijednosti i vrline bez kojih nema razvoja društva, a to su poštovanje, odgovornost, solidarnost, tolerancija. Odgojili ste generacije učenika, a rezultati vašeg rada itekako se vide,s“ rekao je Kožić pojasnivši kako je Zagrebačka županija u samom vrhu prema čitavom nizu gospodarskih pokazatelja, sportskih i kulturnih uspjeha. „Iza svakog tog rezultata, uspjeha, pojedinca ili kolektiva, stoje učitelje koji su stvorili temelje“, zaključio je Kožić.

Nakon 42 godine u mirovinu je otišla Dubravka Cundeković koja je predavala hrvatski jezik u Gimnaziji Velika Gorica. U ime prisutnih nastavnika zahvalila se na prijemu i prigodnim poklonima te istaknula kako posao nastavnika uz prenošenje znanja zahtjeva puno energije, dinamike i tolerancije. Dubravka je istaknula kako je zadovoljna što je svoj radni vijek provela u učionici u kojoj se uvijek osjećala dobro te zaključila „Nisam Sizif, sve što sam radila ima smisla“.

Prijemu je nazočio i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec koji izrazio zadovoljstvo što je Zelina domaćin svečanosti te je uputio zahvalu učiteljima i profesorima koji su svoj životni vijek proveli u školi obrazujući mlade.