Prijava

Vaša prijava

Održana 15. Štruklijada, štrudlijada i kestenijada


Ovog vikenda u općini Marija Gorica održana je 15. po redu manifestacija “Štruklijada, štrudlijada i kestenijada”.

„Prije 15 godina krenuli smo na školskom igralištu s nekoliko štrudli, pečenim kestenima, a danas smo ponosni na ovo što imamo. A imamo manifestaciju koja traje dva dana, tisuće posjetitelja i stotinu izlagača“, rekla je prilikom svečanog otvorenja načelnica općine Marija Gorica Marica Jančić. „Postali smo druga manifestacija u Zagrebačkoj županiji po broju posjetitelja“ naglasila je Jančić zahvalivši se svima koji podržavaju organizaciju ove manifestacije.

Ovogodišnju Štruklijadu, štrudlijadu i kestenijadu otvorio je ispred Zagrebačke županije Ivica Horvatinović, pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu.

„Čast mi je biti ovdje treću godinu za redom, na trgu koji smo prije dvije godine zajedničkim snagama obnovili i uredili. Svake je godine sve više izlagača i posjetitelja i ova manifestacija postaje priča cijele sjeverozapadne Hrvatske koju treba podržati i u sljedećim godinama“, kazao je Horvatinović podsjetivši kako Zagrebačka županija znatna sredstva ulaže i u komunalnu te prometnu opremljenost na području Marije Gorice.

U sklopu manifestacije mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u domaćim štruklama, štrudlama i raznim vrstama tradicionalnih kolača kao i kupiti domaće proizvode OPG-ova te rukotvorine obrtnika.

Sama manifestacija organizira se s ciljem promoviranja i zaštite autohtonih gastronomskih specijaliteta karakterističnih za podneblje Zagrebačke županije i Zagorja u cjelini.


VAŽNA OBAVIJEST: OTKAZANO PREDAVANJE SLAVENSKA MITOLOGIJA

Pijan prošao kroz crveno pa dobio uvjetnu kaznu