Prijava

Vaša prijava

U Rugvici otvoreno Svjetsko prvenstvo i Kup svetog Huberta


Svjetsko prvenstvo u praktičnom lovu sa ptičarima i Kup svetog Huberta svečano je otvoreno u Rugvici. Sudjeluju 24 reprezentacije s više od 130 sudionika, a natjecateljski dio, koji je započeo u petak u jutarnjim satima, završit će u nedjelju kada će u večernjim satima biti i proglašenje najboljih.

Mato Čičak, načelnik Rugvice, ujedno i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, istaknuo je kako su pripreme za organizaciju natjecanja trajale godinu dana. „Uložili smo puno truda i uvjeren sam da će natjecanje proći u najboljem redu“, rekao je Čičak. Posebno je zahvalio rugvičkim lovačkim društvima, Kinološkom društvu Dugo Selo, kao i Hrvatskom lovačkom savezu te Hrvatskom kinološkom savezu na suradnji.

Podršku manifestaciji dala je i Zagrebačka županija ispred koje je svečanom otvorenju nazočio Damir Tomljenović koji je iskazao zadovoljstvo suradnjom s Lovačkim savezom Zagrebačke županije.

„Zagrebačka županija uvijek je imala dobru suradnju s lovcima, stoga smo i ove godine osigurali više od 150 tisuća eura kako bismo infrastrukturu, razvoj i promociju lovstva dignuli na jednu višu razinu“, naglasio je Tomljenović te dodao da je za organizaciju ovog prvenstva i kupa Županija osigurala 60 tisuća eura.

Hrvatski lovački savez do sada je domaćin ovakvih manifestacija bio u Istri i okolici Zadra, dok se sada prvenstvo po prvi puta održava na kontinentu.

„Hrvatski lovački savez sljedeće godine slavi 100. godišnjicu, a jedna od aktivnosti u tome slavlju je ovaj događaj koji je okupio sve najbolje lovce i kinologe na jednom mjestu. Na ovaj se način promovira lovstvo i lovna kinologija“, rekao je Graciano Prekalj.

Fotografije: 01portal