Prijava

Vaša prijava

Održana 32. misa zadušnica za poginule i umrle branitelje Ivanić-Grada, Kloštar Ivanića i Križa


Uz prisustvo brojnih branitelja, obitelji poginulih branitelja i uzvanika održana je tradicionalna misa zadušnica za poginule i umrle branitelje s područja Otoka Ivanića, općina Kloštar Ivanić i Križ. Misno slavlje predvodio je velečasni Branko Koretić, a prije mise, u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-obilježja poginulim braniteljima.

U ime Zagrebačke županije, komemoraciji je prisustvovao zamjenik župana Zagrebačke županije, Damir Tomljenović. „Ne možemo nadoknaditi žrtvu branitelja, ali uvijek možemo odati počast i stalno ih se sjećati. Moramo osigurati da njihova djela ne budu zaboravljena“, naglasio je Tomljenović.

Gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš, ovom prigodom je naglasio važnost sjećanja na branitelje. „Ovaj dan, u organizaciji naših braniteljskih udruga, obilježavamo uoči Dana svih svetih, kada se prisjećamo svih koji više nisu s nama, a posebno naših branitelja koji su dali život za Hrvatsku“, rekao je Leš te pozvao sugrađane da „ovih dana zapale svijeće na grobovima naših branitelja, jer to je znak poštovanja i sjećanja na njihovu žrtvu“.

Darko Gerić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Ivanić-Grad, podsjetio je na važnost ove tradicije. “Ova misa se održava svake godine, zadnje subote prije Svih svetih, kao znak sjećanja na 54 poginula branitelja s područja Otoka Ivanića. Važno je da nastavimo ovu tradiciju, jer ona nas podsjeća na borbu za slobodu koju su naši suborci vodili.”