Prijava

Vaša prijava

Župan obišao Područnu školu u Lupoglavu


Župan Stjepan Kožić obišao je Područnu školu u Lupoglavu u čiju je obnovu Županija dosad uložila 2,65 milijuna kuna, od čega u ovoj godini, u sanaciju stropa između prizemlja i kata te kompletno uređenje kata škole 915.312 kuna.

„Uredili smo krovište i kat, no čeka nas i rekonstrukcija prizemlja zgrade škole“, rekao je župan nadodavši kako se u prijedlogu proračuna za iduću godinu za školstvo planira izdvojiti 132 milijuna kuna, od čega 47  milijuna za kapitalnu gradnju. „To su iznimno visoki iznosi, ne znam koja županija toliko izdvaja za školstvo. Odredili smo se za ulaganja u podizanje standarda obrazovanja i tako će biti i idućih godina“, rekao je župan.

Školu u Lupoglavu koja je u sastavu matične OŠ Stjepana Radića u Božjakovini polazi 108 učenika od prvog do sedmog razreda.

„Našim učenicima ovo puno znači. Do sada su higijenski uvjeti bili na minimumu, jer iz podova je izlazila prašina, no sada smo dobili izvanredne uvjete, s novouređenim i opremljenim učionicama. Djeca su preporođena“, rekao je Jure Mišković, ravnatelj OŠ Stjepana Radića.

Uz Županiju, u opremanje škole sredstva je uložila i općina Brckovljani.

„Kupili smo dvije pametne ploče i još dvije za matičnu školu, uložili smo u nabavu knjiga i školskih pomagala. Ranije smo uredili i okoliš škole“, rekao je Željko Funtek, načelnik Brckovljana, dodavši da Općina iz svoga proračuna za školstvo godišnje izdvaja oko pola milijuna kuna.