Prijava

Vaša prijava

U Šenkovcu održan festival hrane i pića „Eko-etno“


Uz sudjelovanje desetak restorana zaprešićkoga kraja, te goste iz Zagorja i s mora, s otoka Hvara, u Šenkovcu je održan 6. Eko-etno, festival hrane i pića. Uz pokroviteljstvo Zagrebačke županije, organizirala ga je Turistička zajednica „Savsko-sutlanska dolina i brigi“.

„Želimo biti prepoznatljivi s našom gastro ponudom. Želimo izletnicima, prije svega onima iz grada Zagreba, pokazati što se nudi na našem stolu. Želimo da nedjeljom ne kuhaju ručak, nego dođu u restorane zaprešićkoga kraja“, ispričao je Stjepan Esih, direktor TZ „Savsko-sutlanska dolina i brigi“.

Na sajmu su, uz ugostitelje, sudjelovala  i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i to s ponudom meda, suhomesnatih delicija, bučinog ulja, vina i mnogih drugih proizvoda.

U ime župana Stjepana Kožića, sudionike i goste festivala pozdravila je i festival otvorila, Martina Glasnović, direktorica JU „Zeleni prsten“.

„Spoj naše gastro ponude, ekološke hrane, još uvijek zdravog okoliša i velike biološke raznolikosti, a da ne govorim o kulturnoj baštini, može najbolje pokazati što je to 'zeleni prsten' oko grada Zagreba“, rekla je Glasnović.

 

 


FOTO Izabrani suci Plemenitih sučija Kuče i Mraclin

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja