Prijava

Vaša prijava

Otvorena sportska dvorana u Rakovcu


Prigodnom svečanošću otvorena je novosagrađena sportska dvorana uz Područnu školu Rakovec. Gradnju su zajednički financirali Zagrebačka županija, Ministarstvo regionalnog razvoja i Općina Rakovec. Za župana Stjepana Kožića „školski primjer“ kako treba investirati u školske objekte.

„Sigurno je da bi se zajedničkim financiranjem mogao sagraditi veći broj škola i sportskih dvorana“, rekao je te dodao da je radostan kada se otvaraju novosagrađeni objekti, posebno oni u školstvu. Podsjetio je da je u protekle četiri godine na prostoru županije sagrađeno, odnosno dograđeno 13 škola i sportskih dvorana, u što je ukupno uloženo 167 milijuna kuna, od čega je Županija iz vlastitog proračuna izdvojila više od 70 milijuna.

„I ove godine u proračunu smo osigurali 47,5 milijuna kuna za kapitalnu gradnju u školstvu. Uz ostalo, sportske dvorane gradit ćemo u Posavskim Bregima i Klinča Selima“, rekao je župan.

Novosagrađenu dvoranu u Rakovcu koristit će 117 učenika tamošnje područne osmogodišnje škole.

„Ova dvorana dio je projekta kojim nastojimo doći do jednosmjenske nastave. Njezinom izgradnjom oslobodili smo dio prostora škole, u kojemu se dosad odvijala nastava tjelesne kulture, za druge nastavne i izvannastavne aktivnosti“, rekao je Žarko Popović, ravnatelj 1. OŠ Vrbovec, dio koje je i Područna osmogodišnja škola u Rakovcu.

U sklopu svečanosti otvorenja dvorane prisutne je u ime Ministarstva regionalnog razvoja pozdravila Ana Markus, načelnica Sektora za provedbu programa regionalnog razvoja, a uvodno se roditeljima učenika i prisutnim gostima obratila načelnica Rakovca Brankica Benc.

„U Rakovcu zadnjih godina bilježimo povećanje broja učenika koji se upisuju u prvi razred. Raduje što će svi oni sada imati adekvatan prostor za odvijanje nastave tjelesnog odgoja“, rekla je načelnica, dodavši da je dvorana sagrađena u roku šest mjeseci.

„Za nas i našu djecu ovo je veliki projekt koji će podići standard obrazovanja i života općenito“, rekla je načelnica.