Prijava

Vaša prijava

Američka blogerica oduševljena Zagrebačkom županijom


Američka novinarka i video blogerica, Ashley Colburn posjetila je Zagrebačku županiju te snimila kratak video o prirodnom i kulturnom bogatstvu Županije.

Na svojem putu posjetila je Muzej Turopolja u Velikoj Gorici, Kapelu svete Barbare u Velikoj Mlaki, Kuriju Modić Bedeković u Donjoj Lomnici te stari mlin u Svetoj Jani, nedaleko od Jastrebarskog.

Brojnim prirodnim i kulturnim bogatstvima Zagrebačke županije poznata blogerica bila je oduševljena te je svima preporučila posjet našoj Županiji i zemlji.

Što je sve posjetila i kako se zabavila pogledajte u videu koji je snimila. 

Inače, Ashley Colburn dobitnica je prestižne nagrade Emmy za dokumentarac „WOW Croatia“ 2010. godine. S kolegom Johnom Needdenom, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, provela je osam dana na studijskom putovanju po Hrvatskoj, a kamerom su zabilježili najljepše kadrove od Zagreba do Dubrovnika, točnije Zagreb, Hrvatsko Zagorje, Samobor, NP Plitvička jezera, Smiljan, dolinu Gacke, Split, Dubrovnik, Ston, Cavtat, s naglaskom na kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu, eno i gastronomsku ponudu, hotelski smještaj i noćni život.

Hrvatska turistička zajednica dodijelila joj je nagradu „Zlatna penkala“ 2011. godine koja se dodjeljuje stranim novinarima za promociju hrvatskog turizma. Također, snimila je i serijal od sedam jednosatnih emisija „Wonders of Croatia“ u kojima je pokazala sedam regija naše zemlje, posjetila je Rijeku, Rab, Zadar, Međimurje i Zagreb.