Prijava

Vaša prijava

U Mičevcu otkrivena spomen ploča Tihomiru Bučariću


Heroju Domovinskog rata Tihomiru Bučariću, pripadniku 1. gardijske brigade „Tigrovi“ koji je poginuo 27. veljače 1994. godine, svečano je otkrivena spomen ploča na društvenom domu u Mičevcu.

“Sjećamo se kada se rađala naša domovina. Tihomir Bučarić zajedno s nama odazvao se kako bi branio taj sveti pojam domovine i sve to što ona nosi. Tihomir je za nju položio svoj život. Danas se ovdje okupljamo kako bi se u sjećanje na njega gradili budućnost i zajedništvo“, rekao je general Josip Lucić, zapovjednik 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

Inače, Tihomiru Bučariću posmrtno je dodijeljen i čin narednika, a Ivan Haluga, predsjednik Udruge veterana domovinskog rata Mičevec, istaknuo je da Tihomiru nije nedostajalo hrabrosti te da mu njegovi suborci izražavaju veliku zahvalnost na žrtvi koju je dao za svoju Domovinu.

“Naše današnje okupljanje i zajedništvo bude snažne emocije, od tuge do ponosa na našeg prijatelja Tihomira. U vrijeme rata zajedno smo pokazivali kako se voli domovina Hrvatska i borili se za slobodu, ne šteteći sebe“, govorio je Haluga.

Otkrivanju spomen ploče u ime Zagrebačke županije nazočio je zamjenik župana Hrvoje Frankić.