Prijava

Vaša prijava

Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice


Na sjednici Skupštine Vatrogasne zajednice u mjestu Bobovcu (općina Dubravica) županijski vatrogasni zapovjednik Josip Novosel govorio je o planu rada Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije za 2018. godinu. „Naglasak je na osposobljavanju operativnih vatrogasaca i onih koji zapovijedaju intervencijama“, istaknuo je Novosel.

Stjepan Ptiček, predsjednik Zajednice, dodao je da se želi educirati što više ljudi, kako bi vatrogasne snage bile operativno spremne za sve eventualne nepogode.

„Uz osposobljavanje, temeljna zadaća je nastavak nabave vozila i opreme, koja nam nedostaje ili je dotrajala“, rekao je Ptiček, a Novosel naglasio da treba i motivirati mlade ljude da se uključe u aktivnosti vatrogasaca, jer u nekim sredinama, rekao je, njihov broj opada.

Ptiček je zadovoljan što je Županija u ovoj godini povećala sredstva za nabavu opreme, za 500.000 kuna, pa ukupna izdvajanja za vatrogastvo prelaze 3,4 milijuna kuna.

„Županija nas iznimno dobro prati“, rekao je Ptiček. Dodatna sredstva za nabavu opreme osigurana su i kroz Stožer civilne zaštite, pa je zamjenik župana Hrvoje Frankić uručio vatrogascima odluku župana o dodjeli 336.767 kuna za nabavu potrebne opreme.

„Sredstva idu onima koji su najzaslužniji za sigurnost u županiji“, rekao je Frankić, dodavši da je Županija iznimno ponosna na vatrogasce koji su uspješni, i napose odgovorni, i u interventnom i u društvenom radu.

„Na vas računamo, u vas vjerujemo! Stoga stanovnici županije mogu mirno spavati“, rekao je Frankić, dodavši da će Županija i dalje osluškivati potrebe vatrogasaca i odgovoriti svakom izazovu.