Prijava

Vaša prijava

Obilježen Nacionalni dan hitne medicinske pomoći


„Danom otvorenih vrata“ Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije obilježio je Nacionalni dan hitne medicinske pomoći - 30. travnja.

U svih osam ispostava Zavoda na području Zagrebačke županije djelatnici Zavoda informirali su građane o načinu pružanja hitne pomoći, pokazivali im vozila hitne pomoći i upoznali ih s funkcioniranjem medicinskih aparata u vozilu. Također, građani su imali priliku besplatno izmjeriti šećer u krvi i krvni tlak.

U Ispostavi Vrbovec obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske pomoći prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak. „Pravovremeni dolazak hitne medicinske pomoći u većini slučajeva spašava život, a danas smo imali priliku vidjeti koju opremu ima svako vozilo i na koji način se rukuje tom opremom“. Žužak je podsjetila i na kontinuirana ulaganja u zdravstvo istaknuvši kako, s obzirom da na svom području nema županijsku bolnicu, Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u nabavu novih vozila. „Od 2014. godine do danas nabavljeno je 38 vozila ukupne vrijednosti oko 12 milijuna kuna, a u ovoj godini ugovorena je nabava 9 novih vozila u vrijednosti 2,7 milijuna kuna“, rekla je Žužak.