Prijava

Vaša prijava

Sajam agroturizma u Skradinu


Zagrebačka županija, kao županija partner, sudjelovala je na jubilarnom 10. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije održanom od 30. travnja do 1. svibnja u Skradinu. Predstavila se robnim markama - šunkom „Grof“, sirom „Dragec“ i Kraljevinom Zelina, te drugim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, poput bučina ulja, meda, vina, proizvoda od aronije…

Aktivnosti koje provodi s ciljem zaštite prirode predstavio je i Lovački savez Zagrebačke županije, a u programu otvorenja sajma sudjelovao je KUD Novo Čiče. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a u ime Zagrebačke županije prisutne je pozdravio zamjenik župana Hrvoje Frankić.

„Iznimno nam je drago da smo pozvani na ovaj sajam i da na vratima Nacionalnog parka Krka možemo prezentirati kvalitetne proizvode Zagrebačke županije. Ovaj sajam privlači veliki broj ugostitelja i hotelijera, što je za naše proizvođače važno kako bi se njihovi proizvodi našli u turističko-ugostiteljskim objektima. Svima nam mora biti cilj da se plasmanom hrane kroz ugostiteljske objekte dodatno pokaže kvaliteta hrvatske poljoprivrede“, rekao je Frankić.

Županiju su, sa svojim proizvodima, predstavljali OPG Ivan Andruza, OPG Dobošić-Tikvarić, OPG Dragutin Volarić, OPG Đurinski, OPG Željko Kos, OPG Goran Vrabec („Volim ljuto“), Kudelić d.o.o. i mljekara Euro-Milk.