Prijava

Vaša prijava

Otvoren Designer Outlet Croatia


Otvoren je Designer Outlet Croatia, zajednička poduzetnička investicija švedskog IKEA Centresa i švicarskog Mutschler Outlet Holdinga, u čiju je prvu fazu gradnje uloženo 33 milijuna eura. Nasuprot robne kuće IKEA, u trgovačkoj zoni Rugvica, na površini od oko 15.000 četvornih metara, u Outletu je zasad otvoreno pedesetak trgovina s modnim i lifestyle brendovima. U narednim godinama planirano je povećanje površine Outleta na 25.000 četvornih metara, da bi u konačnici u njemu bilo 150 trgovina. Novi shopping centar nadomak Zagreba otvorio je 400 radnih mjesta.

Župan Stjepan Kožić, jedan od onih koji su presijecanjem vrpce otvorili Outlet, posebno je istaknuo nova radna mjesta te rekao da je otvaranje ovoga centra značajno i za razvoj novog vida turizma u županiji - shopping turizma.

Arhitektura Outleta inspirirana je hrvatskim regijama, pa su u njemu, uz ostalo, sagrađene replike dubrovačkoga gradskog tornja i kule Lotrščak. Neposredno prije ulaska u Outlet uređena je tržnica na kojoj će prednost pri prodaji domaćih proizvoda imati OPG-ovi s područja Rugvice i Zagrebačke županije. Načenik Rugvice i saborski zastupnik Mato Čičak rekao je da je uređenje tržnice pravi način suradnje investitora, općine i županije, koji će pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima da lakše plasiraju svoje proizvode.